Blog training 6: Intervisie
Door: Toon

Deze week stond er een intervisie gepland van Arco Kats. Het was een soort terugblik wat we tot nu toe behandeld hadden en we konden zaken bespreken waar we tegenaan liepen of wat nog niet helemaal duidelijk was.

Arco begon met het voorlezen van een kort verhaal over de economische crisis uit zijn boek. Dit was voor mij gelijk een eye-opener, want Arco heeft een aantal van zijn blogs gebundeld in een boek. Ik ben altijd op zoek gegaan naar manieren om geld te verdienen met één ding, wat in mijn geval muziek componeren voor allerlei soorten mediaproducties is. In mijn, en in bijna alle andere ondernemingen, valt of staat het succes van een bedrijf met het goed doen van acquisitie. Door een boek te hebben heeft Arco een visitekaartje waarmee hij een goede en betrouwbare indruk achterlaat en waarmee hij zijn geloofwaardigheid nog meer verhoogt. Ik denk dat een boek schrijven niet iets is wat voor mij weggelegd is, maar ik ben wel gaan nadenken over manieren waarop ik mij als specialist in de markt kan zetten. Dit kan bijvoorbeeld door een blog bij te houden, of via YouTube filmpjes waarin ik mijn werkproces beschrijf.

Wat ik ook zal onthouden van deze training was de manier waarop we om moesten gaan met vragen van een mede ondernemer. In plaats van het antwoord te willen geven moesten we een wedervraag stellen, waardoor de vraagsteller zelf op het antwoord kon komen, of tot nieuwe inzichten kon komen. Dit is iets wat ik mee zal nemen in de toekomst.

We hebben een hoop concrete zaken besproken wat ik altijd erg fijn vind. Een voorbeeld daarvan was het behandelen van de prijs die je kan vragen – dit was voor mij erg behulpzaam aangezien ik als stereotype creatieveling niet zakelijk ingesteld ben. Om deze reden was het goed om daar een visie over te horen van iemand die niet in mijn vakgebied zit.

De training was erg inspirerend en geeft weer voer om over na te denken bij het concretiseren van onze ondernemingen. Elke week komen we op deze manier weer een stap dichterbij om echt te kunnen starten met onze, hopelijk succesvolle, bedrijven.