blog

Het was even zoeken naar de locatie – het aanspreekpunt voor de Upstarters was even vergeten dat de Maliebaan iets anders is dan de Maliesingel…. Niet handig in de communicatie! Maar gelukkig was iedereen goed en wel én op tijd aangekomen.

Zo begonnen we de avond in het mooie, rustieke pand aan de Maliesingel met een mooi inkijkje in de vroegere carrièredromen van trainers Charlotte en Justin. Dat varieerde van nobele kinderarts tot het worden van een echte Indiana Jones! Onze Upstarters kregen de opdracht op zich op basis van hun why, how of what voor te stellen. En deze pitches zijn veel concreter en scherper dan de vorige keer.

En dan hup, het model in. Ieder blok van het model wordt geïntroduceerd door een stukje theorie, gevolgd door het gelijk invullen van dit onderdeel in je eigen model. Lekker interactief en gelijk toepasbaar! Maar het is ook veel informatie. Het is mooi om van een afstandje de denkende koppies te zien die druk bezig zijn na te denken over de eerste stappen van hun businessplan. En zodra het model duidelijker wordt neemt het aantal vragen ook aanzienlijk toe. Dat klinkt wellicht tegenstrijdig maar dat is juist een goed teken!

En wat heeft het allemaal opgeleverd vandaag? De Upstarters hebben nu een eerste aanzet onder de arm van het Business Model Canvas c.q. Business Model You. Ook hebben zij nu een prototype klant voor ogen en bedacht welke waarde zijn aan hun klanten kunnen leveren. Kortom, op naar volgende week, dan kunnen we met trainer Sayna de Voogd hier weer mee verder!

Workshop 3 Upstarters