Vandaag gaat de groep aan de slag met de Golden Circle! In een notendop: Why? How? What? Wat zijn mijn kernwaarden? Hoe maak je het verschil? Met welk product of dienst doe ik dat?

simonsinekcircle

Eerste oefening. Vertel aan de hand van een voorwerp waar je trots op bent als het over jouw onderneming of idee gaat. De andere deelnemers luisteren aandachtig naar degene die vertelt. Het is mooi om te zien dat er – vanuit oprechte interesse in elkaar – veel vragen worden gesteld. Op post its noteren de deelnemers voor elkaar welke why, how, en what zij horen in het verhaal van de ander.

Tijd voor een eerste aanzet voor de eigen Golden Circle! Op een flip-over vel wordt een Golden Circle getekend. In iedere ring van de Circle wordt de feedback van de groepsgenoten verwerkt. Iedere deelnemer vult deze aan met tien kernwaarden die zij zelf uitkiezen. Vervolgens is het zaak deze tien waarden verder terug te brengen. Met enige moeite gooit iedere deelnemer kernwaarden in de prullenbak. Terug naar de kern, het zijn immers kernwaarden. Uiteindelijk houdt iedere deelnemer vier kernwaarden over die zijn of haar why definiëren.

IMG_3025

Deze kernwaarden gaan mee naar huis. Daar zullen de deelnemers de waarden gebruiken om een speech te schrijven die hun klant houdt op het tien-jarig jubileum van hun onderneming. In de toekomst zullen ze nog vaker naar hun why kijken om op basis daarvan hun onderneming verder vorm te geven. De basis is gelegd.