Vandaag is een bijzondere dag. Voor tien jonge mannen en vrouwen begint er een nieuwe fase in hun leven. Dat is groots. Dat vergt lef. Dat is spannend. De tien Upstarters beginnen vandaag met het traject waarmee zij de eerste stappen zetten in ondernemerschap. Dat doen zij al zittend in een kring. Temidden van hen ligt een enorme, kleurige, plastic circle: het is tijd voor een ‘Insights-training’.

Upstarters2016_1.1

Zo’n eerste stap in ondernemen, hoe gaat dat?
Dat is ’s ochtend afwachtend, aftastend en onderzoekend. Tijdens de eerste training leren de deelnemers over hun voorkeuren en gedrag in relatie tot anderen. Dit is een belangrijk fundament. Het is het beter leren kennen van jezelf en het leren kennen van de groep. Het brengt de Upstarters herkenning, verwondering en bevestiging.

Kleuren en ondernemerschap
’s Middags is verdiepend. Er wordt intensief gekeken naar de thema’s: zo zie ik mijzelf, zo denk ik dat anderen mij zien en zo zou ik willen zijn. Hoe ‘lees’ je je eigen profiel en wat kan je daar dan mee?

Een kleurig fundament voor ieders onderneming
Deze eerste dag heb ik de Upstarters en trainers veelal geobserveerd. Het is een mooie start. Eén waarbij getraind wordt zonder waardeoordelen, waarin Upstarters échte inzichten krijgen en waar voldoende rust is om een fundament te leggen als ondernemer.

Het vervolg
Het zelfinzicht van vandaag zal de komende weken verder verdiept worden. In kleine stappen gaat iedereen zien dat zijn voorkeursgedragingen écht waardevol zijn. En dat die gedragingen gaan helpen in het ondernemerschap. Heel mooi om te zien hoe er aan het einde van de dag voldoende veiligheid is om de groep om concrete hulp te vragen. Complimenten aan de trainers en de groep. Het beloofd een mooie editie van Upstarters te worden.

3-9-2016, Namens de Upstarters commissie – Selma